Matrix...

Срещайки различни хора по улиците, разсъждавайки върху техните мисли, наблюдавайки мнозинството, вчера се почувствах някак "събуден" (knock, knock, Neo). Сещам се за поста си "хората са тъпи" и сега стигам до заключението, че освен това мнозинството индивиди се движат по един и същи коридор напред-назад, дори съществуват варианти, където индивидите "отварят" врата от коридора, но тя ги води към долния етаж. Fail. И се усмихнах, зарадвах се, че по някакъв начин съм извън коридора, или най-малко съм на по-горен етаж, outside the box. Дали ще успея, обаче, да се измъкна от Матрицата?....


Различни конспирации са ми в главата, но далеч (за сега) не смятам да ви отварям очите - всеки сам трябва да го направи самостоятелно и за себе си. След това ще стане много по лесно по следната теория (@Марианка, благодаря за Информацията):
Преди около 40 години японски учени провели експеримент на група малки островчета в Индонезия. На брега, в пясъка оставяли батати (сладки картофи), които били истинско лакомство за местните маймуни. На които се налагало преди да си хапнат, хубаво да изтръскат и избършат пясъка.


В един момент на една от маймуните на един от островите й омръзнало остатъците от пясъка по батата да й скърцат по зъбите и (все се чудя дали тя е имала най-висок IQ или причината е другаде :) отишла и го измила в морето. По пътя на елементарното подражание това започнали да правят и другите маймуни.


Най-интересното е, че когато броят на миещите бататите маймуни прехвърлил сто, постепенно същото започнали да правят и маймуните на другите острови. Което вече не може да се обясни с подражание, тъй като те не си плували на гости от остров на остров.


Т.е. идеята, възникнала в съзнанието на "единичен екземпляр", разпространявайки се постепенно в съзнанието на все повече и повече екземпляри, достига определена критична маса, която прави възможно преминаването на целия вид на едно ново стъпало на съзнание.

Така, че образовайте се правилно - започнете изключвайки телевизора....

Не знаете откъде да започнете?

Еленко Ангелов - колекция клипове
X Net форуми
предизвиквам те да си отвориш очите...

top