Населението на Земята се увеличава

На нашата планета непрекъснато и постоянно тече процес на възпроизвеждане на население и смяна на поколения. По последни статистически данни, населението на земята е около 6.82 млрд души и нараства




Индия

Втора по численост, отстъпваща единствено на Китай. В днешно време, в Индия живеят 1 млрд. 156 млн. човека. В последно време рязко се е увеличило градското население, въпреки че повечето (около 70%) от жителите все още живеят в селски местности.

Най-големият град в Индия - Бомбай, има население от 13 922 15 човека. Освен най-населен, Бомбай е и най-големият град в Индия. Всеки ден нараства броят на градовете, чиито население се доближава или е над 10 млн жители.


Англия

Англия представлява 84% от населението на Великобритания, представени от 51 млн. жители. Англия е най-населената част на Великобритания. Ако сравним Англия с населението на Света, то тя ще заемо 25-то място.






Испания

Населението на Испания представлява около 46,66 млн. човека. Испании составляет около 46,66 млн человек. Населението на страната расте бавно и 92% се представя от емигранти. Население этой страны растет довольно медленно, и 92% прироста происходит за счет иммиграции. Сегашното количество емигранти в Испания представлява около 8% от цялото население. На снимката е показан фестивал, който се провежда в Барселона, но е типично индийски.


 САЩ

1 септември 2010 год., групово фото на новородени в болница в Орландо. Раждаемостта в САЩ е висока, което е необичайно за индустриално развити страни. Населението там в момента е 309 469 203 човека и за последните 10 години се е увеличило с 9,9%. Притокът на имигранти в страната е висок, но е нормален за мащабите на страната. Учени прогнозират, че до 2050 населението на САЩ ще скочи на 400 млн.

Покрайнините на големите градове нарастват с десетки километри. На всеки 20 мин. някъде в САЩ се появява нова къща. Стандартът на живот е най-високият в целият свят именно там, което обеснява защо средната емисия на карбон във въздухът е 4 пъти над средното ниво....

top