Той/Тя за мен ли е?

илюстрация: Nabhan Abdullatif
Така. Отново разпъваната като турски локум тема за любовта, която така много тача и страниците на моят блог. Сега един силно екзистенциален проблем на човечеството на 21-ви век - подхождаме ли си, за мен ли е, ще си допаднем ли? Какво означава това? И защо е нужно, за да има неразделна любов между двама човека?







Още от едно време, хиляди години преди комшията Марк Цункебург да разбере, че синът му ще наследи машината за пари и кой знае колко нелегални микро-проекти в порталът за лъжи и клюки - Facebook - Адам и Ева са има различия. И то не някакви елементарни, а именно различни вкусове. Адам е харесвал ябълки, а Ева - не е; Адам изял ябълката, за да подразни Ева. Но както старите хора са казали (може и да не са стари) - в спорът се разжда истината и така между тях тръпна вече и неразделна любов много години, толкова много, че те буквално се превърнали в символ на любовта. Или не са се превърнали (?!) никога няма да разберем, защото спряха "Листопад" (животът ми изгуби смисъл). И така. Въпреки техните различия, това не попречило между тях да се изгради силна интелектуална и сексуална връзка.



Другите символи на вечната любов - Ромео и Жулиета - пък са и символи на различията. По-голяма дупка между човечеството никога не е имало - 2-мата герои не само мислят различно, но и нещо повече - няколко техни поколения имат несъответствия в трептенията на мозъчните гънки, които прерастват във война. В резултат на което искрите, които прескачат между 2-мата влюбени, могат да захранят с ток едно малко средно статистическо селце в Южна Франция.


В резултат на тези и някои други твърдения, които сътворих почесвайки се между краката, стигнах до извод, стигнал поетът Бисолини много преди мен - "за да бъдем нас не ни трябва просто късмет, трябва ти да вярваш в мен и аз ще вярвам в теб". Не е задължително наложително двама човека да харесват едни и същи филми, да слушат един и същи стил музика (или еднакво да не знаят какво точно предпочитат да слушат), любимият им цвят да е един и същ, да се обличат по един и същи начин (това може да помогне единствено, ако в бързината хванеш нейната/неговата тениска *) или пък да са еднакво дебели (?!). Единственото важно нещо е те да са щастливи един с друг, а когато имат различия във хобитата - това би разнообразило техният съвместен живот и би го направил доста по-интересен, като е достатъчно те да искат да прекарват време заедно. Той да влезе в нейният свят, а тя - в неговия и преди всичко - да останат верни на себе си.



искрено Ваш слуга на Монтеките,
Х Х Х

(Материалът не е подходящ за литературни анализи и за всякакъв вид литературни цели)
* да не се използва в домашни условия
top