нови попълнения

Последното ми открие на метъл сцената по света е финландската дет-метъл машина myGRAIN.


Уикални са. Логото им малко прилича на това на Mnemic и по стил малко приличат на тях, но малко. Translucent Dreams май ми стана любимата. Има мелодични вокали, тук-таме се чуват и металкор вокали. Много разнообразна концепиция предлагат с технични бързи ритми и многообразие от рифове. Като визия... напомнят ми малко Sonic Syndicate и това не е заради женската част от групата. Ама определено имат и общо със Sonic Syndicate по отношение на музиката (нямам представа по текстове на песни как е).


*********************** [ VS. ] ***********************


Другото, което открих, се нарича с благозвучното PROTEST THE HERO. Всъщност се оказа, че групата има още 2 албума, освен Fortress, от който се зарибих и по-конкретно от следната песен:

Също много свежа от към идеи група. Другите албуми също за зарибени. Определено.

Толкова "по света". У нас - довечера съм на концерт на F A C E . T H E . T R U T H . и ще бъде адската мелница. "Ще режим глави" ми каза не веднъж в myspace чата отговорника за тяхното уеб-пространство, двигател и вокал на групата - malloHC ;) (поздрави!)

METAL SUMMER 2008 trailer

Напоследък не знам какво да пиша тук въобще. Не че няма какво да се каже, напротив, просто не мисля, че е корекно да го споделям тук. Усмивката все по-рядко слиза от лицето ми. Часовете прекарани с онзи небесен ангел (за който така и всички мисли останаха в "Черновите") минават бързо и неусетно. Всичко рязко се променя от строга цикличност към mass mess, особено когато се отнася до предвидимост на събитията. Дори ремонт на стаята направих супер неочаквано... всъщност получих голяма помощ от мама (най-добрата мама). Даже си купи и телефон (естествено с отстъпка :P ). Та сега заради този ремонт все още нямам нито един плакат на стената, но... това е поправимо и ще бъде сторетно в най-близко бъдеще, най-вероятно края на месеца (30, неделя).

Сега искам да нахвърлям няколко събития, които ще се състоят идните месеце в китната ни страна, на които бих присъствал с голяма радост. Едно от най-големите събития в българската музикална сцена, според мен, е концерта на Металика на 25 Юли в София, за който успях да си взема билет, макар и на трибуната. Нещо, което не можах да повярвам, е концерта на Nile на 7-ми септември. Заинтересуван съм от концерта на Pro-Pain на 3-ти Юни в Black Box, София
Легендарната хардкор / метъл банда от Ню Йорк Pro-Pain ще гостува за
първи път у нас. Шоуто ще се състои на 3-ти Юни 2008 в столичния клуб
"Блек Бокс".


Pro-Pain пътуват със собствено саунд оборудване и технически екип, и ще
ни поднесат двучасово шоу, на което ще представят както последния си
шедъовър "Age Of Tyranny", така и култови парчета като "Make War Not
Love", "Time", "Can You Fill It", "In For The Kill" и т.н.


Богат асортимент от мърчъндайз и много други аксесоари на благоприятни цени ще зарадват феновете в деня на концерта.


Още две чужди групи ще се присъединят към шоуто на Pro-Pain, като имената им ще бъдат анонсирани допълнително!


Организатори: Most of Evil Music


Цени на билетите:

- на предварителна продажба - 25 лв.

- в деня на концерта - 30 лв.


Източник: http://www.hcspirit.com/bg/








и на Cypress Hill на 24-ти Май в Зимния дворец на спорта, София. На 5-ти Май в Black Box ще състои мега якия фест, с участието на:
Death Before Dishonor, Ignite, Born From Pain, C4, Burn the 8 track, B.F.D.M., A-Moral

и в същата насока Agnostic Front ще ни посетят на 16-ти Април, за където вече мисля варианти. Нещо повече - Last Hope ще им бъдат съпорт, заедно с Missing The Point и Cold Breath, което прави шоуто още по-апетитно.
Last Hope, Cold Breath и Missing The Point - това са трите банди, които
ще подгреят концерта на ню йоркските хардкор легенди Agnostic Front в
София на 16-ти април.

Междувременно Re-Act пуснаха билетите за концерта в мрежата на www.eventim.bg на цена от 20 лева, а в деня на концерта те ще се продават по 25 лева.

Нещо, на което вече съм присъствал и възнамерявам да посетя отново: Plastic Bo и асоновградската hardcore банда - Face The Truth (29-ти Март, Пловдив @ The Puzzle)


Още Нещо Интересно:








колкото и да не си отиват двете едно до друго, ми се иска да ги видя тез момчета от Fars, RaggaOne е готин (ако е само един), Ndoe - също, само дето Sensei го няма, но ще го приживея ;) не е болка за умиране, пък и той най-вероятно се е напушил някъде и въобще не му дреме за феновете, пък какво остава за някъв,дет' се мисли за метъл... да бе, да.












и нещо, което току що видях - концерт на In Flames на Калиакра Рок Фест-а?! Е, не...

Kaliakra Rock Fest




* 5 юли (събота) - Manowar, Holyhell, Sixth Sense


* 6 юли (неделя) - Alice Cooper


* 7 юли (понеделник) - Slayer и In Flames



искрено се надявам да е вярна информацията, макар че за сега датите м/у 5-ти и 12-ти са празни в разписанието на In Flames. Дано потвърдят датата.


е това е за сега. Очаква ни едно метъл лято, което ще бъде незабравимо, дори и при 50% посещаемост от ваша и моя страна.

stay (sic).

Честит Празник, мили Дами

Честит 8-ми Март на всички, които се чувстват малко или много жени. В това число искам специално да поздравя мама, с която помощ боядисахме квартирката и направихме основно почистване, моята приятелка Стефка, моята бивша приятелка Нина, моите колежки от верига магазини "Call Me" - Кака Дани, малкото Дани, Снеж(ан)ка, Петя, Люси, Гери, управителката - г-ца Трифонова :), двете Магенца и Габи от София, колежките от университета - Мери, Фи, НЕвенка, Деси и всички останали колежки от университета. Специални поздрави и на моята най-най-добра приятелка Преслава (Пешо) от Габрово, двете Калинки, моите съученички от гимназията, които са се пръснали из цяла България, съученичките от випуска, моите приятелки от по-долните и по-горните (бивши) класове и всички останали, които по една или друга причина съм забравил да напиша, за което се надявам да бъда извинен. Честит празник, мили дами.

top