преходът между "предния" и "сегашния"


Death Magnetic е вече факт... поне по торентите. И се разпространява бързо, феновете са жадни за новата Металика. Но как всъщност звучи тя?

Реших се да напиша нещо като съпоставка между Slipknot и Metallica. По-конкретно прехода между The Subliminal Verses (т.н. "боза") -> All Hope is Gone и кореспондиращият от страна на Metallica - St. Anger (т.н. "боза") -> Death Magnetic. Бил боза, бил подигравка с феновете... кога един фен чувства, че се подиграват с него? И Metallica, и Slipknot са достатъчно известни и могат да си позволят експериментите, и след един експеримент фена не трябва да чувства подигравка върху ушните си миди. Нещо повече, той трябва да чувства, че любимата му група прави нещо, а не дълбай на едно място.


Okay. Какво тогава не е наред? Експеримент. Ако той е успешен, уредът влиза в действие. Ако не е успеш, уредът се поправя и тества на ново. Това, което се питам е смятат ли Metallica St. Anger за успешен експеримент?

Нещо друго-съфорумците казват поредната боза. Защо? Това е Metallica (респективно Slipknot), това е техният път, тяхното развитие. Интересен е факта, че все повече групи се опитват да звучат като Metallica, наричайки себе си old school trash metal band. Все повече музиканти от цял свят се опитват да звучат като тях, а самите Metallica бягат от това. Най-лесното е да презапишат The Metallica (the black album) или да го remaster-ират. Друга възможност пред тях е да направят супер-комерсиалния напоследък THE REMIX ALBUM и да пропаднат още повече! Тогава ще пропаднат, все още не са... нито със St. Anger, нито с Death Magnetic, както и при Slipknot. Да се върна на "подигравка с фена". Ти, ако се имаш за фен, оставаш роб till death do us part. Има слаб албум, има силен албум, има "нямане на албум", но това е то - съдбата на фена. Слушаш всичко до припадък и не чувстваш, че ТЕ се подиграват с теб, защото ти се прекланяш пред тях.

IRON MAIDEN - 9ти албум - FEAR OF THE DARK, според мен най-добрия, поне на мен най-ми харесва, но не се смятам за фен, така че сигурно има и по-добри от него, просто на мен ми харесва повече. 8-ми албум:
1. "Tailgunner" (Bruce Dickinson, Steve Harris) – 4:15
2. "Holy Smoke" (Dickinson, Harris) – 3:49
3. "No Prayer for the Dying" (Harris) – 4:23
4. "Public Enema Number One" (Dickinson, Dave Murray) – 4:13
5. "Fates Warning" (Murray, Harris) – 4:12
6. "The Assassin" (Harris) – 4:35
7. "Run Silent Run Deep" (Dickinson, Harris) – 4:35
8. "Hooks in You" (Dickinson, Adrian Smith) – 4:08
9. "Bring Your Daughter... to the Slaughter" (Dickinson) – 4:45
10. "Mother Russia" (Harris) – 5:32
защо не виждам нищо познато в него? Бъркам ли или 8мия албум на Iron Maiden не е нищо особено?

UK Albums Chart --- 1 >> FEAR OF THE DARK
UK Albums Chart --- 2 >> No Prayer for the Dying
US Billboard Hot 200 --- 12 >> FEAR OF THE DARK
US Billboard Hot 200 --- 17 >> No Prayer for the Dying

това е твоята съдба - фен ли си или не?

1 comments:

Анонимен каза...

Според мен съпоставка между Metallica и Slipknot е просто невъзможна,но статията е добра.St.Anger за мен въобше не е боклук,а с Death Magnetic,Metallica показват кои са господарите в тая музика:)

top