Software

Вчера си преинсталирах Windows-a. Всеки, който ползва Windows е наясно с този процес и знае, че се налага поне два пъти годишно... и е малко като пролетното чистене. Та за момент реших, че най-накрая вече ще си направя един Norton Ghost image и ще си "преинсталирам" Windows-a когато си поискам (т.е. ще се радвам на "чист"), но установих, че ще загубя удоволствието от тръпката на синия екран на Installer-а. За тва се отказах и започнах да инсталирам съществените програми. Реших също, че може би ще е интересно да се запознаете с тях и затова посвещавам този пост на софтуера на моя компютър - едни от първите програми, които си намират място в c:\Program Files\...

след като 24ч. след преинсталацията си инсталирах Winamp, пускам си някаква жица да дъни и почвам. Времето ми тази вечер беше отредено за друго, но ще отделя няколко минутки за този пост. Така или иначе не съм писал скоро...

1. ac'97 drivers - без коментар, все още не съм си взел creative sb, пък стария изгоря един ден като вкарах китарата в line-in-а.

2. TuneUp Utilities - странно как се заблюждавам, че тази програма наистина прави нещо с неговите хиляди чекъри. Последните няколко скана, преди преинсталацията, показваха, че намира около 1500 program errors и че ги оправя, но как така се появяват всеки път толкова много грешки - не ми е ясно. Но все пак това, което ползвам и съм доволен от него е промяната на иконите и стила на windows (което може да прави и StyleXP, но tuneup-а повече ме превлича).

3. K-Lite Codec Pack - щяхме да гледам филми и нямаше на къде без това.
Crystal Player като добавка към кодеците. Уникален плейър с много приятни функции.

4. utorrent - кой не ползва торенти в днешно време? Е, това е програмата, която препоръчвам аз. Лека и работи бързо и безпроблемно.

5. Skype / QIP Infium - на къде без ICQ / Skype и какво по-добро от една руска програма за това - QIP.

6. Mozilla Firefox - The Firefox Web Browser is the faster, more secure, and fully customizable way to surf the web. Вече съм писал за тая тема и не искам да се сешам втори път за бробата IE/Firefox, защото за мен е безсмислен спор. Който не е пробвам Firefox, той не е забравил за IE.

7. AIRoboForm - запазва всичките ми пароли и влизането в сайт става само с натискане на един бутон. Удобно е за личен персонален компютър, на който работите само вие. Ако има и други членове на семейството, може да сложите master password и да защитите всичките си пароли, ще ви се наложи да запомните само една, а не всичките. Изключително важно, ако цъкате, като мен, навсякъде където има sign up :)

8. Directory Opus - преди време ми се случи нещо още в самото преинсталиране на windows - explorer-а забиваше адски често и за да не се налага отново да преинсталирам, реших да потърся алтернатива и попаднах на тази уникално приветлива програма. От тогава съм неразделен с нея. Дори не се замислям преди да я инсталирам.

е, май това е. За сега толкова.

top