Петък

Ден на майстора. Още събирам спомени от последния петък и се опитвам да сглобя какво, къде и с кой е ставало. Мирише ми на възглавница още от преди да съм станал. Мързел.

Опитвам да събера мислите си... но те пък упорито бягат настрани....



DomPierre by ADIOfootwear




не знам колко време мина от последната покупка, но имайки предвид вида им, ще е било година и полвина или повече, или просто Circa Cero не е от най-здравите модели. Все пак имах готини мигове с тях, надявам се с тези DomPierre хубавите мигове да са повече. Една стъпка преди моите врагове, ако имам късмет да си взема скоро кола - ще карат поне 2 години :D Мерси, айде.

...for all of us

няколко съществени неща се случиха...

от които най-готиното е, че BATTERY ще идва към Пловдив ей така за по-постоянно. Супер! То много не ми е работа да пиша в моя блог за неговите успехи, ама аз се радвам. Ей сега в 11 часа Пепа има интервю в Aqualand. Въобще ще бъде една интересна година.

Началото...

Отварям нова рубрика "личен дневник", която може би ще бъде защитена с парола или нещо такова и със сигурност ще бъде част от новият ми личен блог.

Бях легнал да спя, но тей като ми дойдоха много мисли наведнъж, а нямам под ръка тефтер за 2010 година (все още, не можах да си изпрося), реших да стана и да ги напиша на всеобщо виждане. В последствие ми дойде как да го нарека и какво да правя с него.


Вторник. Поредният ден на работа. Поне не е понеделник, защото аз, както всички останали, мразя понеделниците (обичам Гарфийлд). Денят ми започна с една добра новина - мой добър приятел, вокал на добре позната Асеновградска банда и уважаван от мен човек, ми съобщи, че до 1 месец ще бъде в пловдив, заедно с най-добрата ми приятелка. Чудесни новини за мен. Но първо нека се уредят те - работа, квартира и т.н. Ще им трябва време да стъпят на крака - дано това да е техният късмет 2010 година. Ще стискам палци. След тази добра вест, тръгнах да си оправям брошурките, защото поредният "последен" вариант отново не беше удобрен - "малко по-цветничко" - е нали на черно-бял принтер щяхме да го печатаме?! Всички шефове станаха, окей - правим го по-цветничко. "малко бекграунд" - оффффф. След полвин час - "vista не активирана, да се оправи". Кое по-напред. На всичкото отгоре corel draw заедно с photoshop работят УБИЙСТВЕНО БАВНО на работния компютър - от миналата година, около март-април съм казал, че му трябва повече R A M, 64 байта може едно време да са били достатъчно, ама сега трябват минимум 2 /два/ Г И Г А Б А Й Т А!!! Зарязвам corel-а и photoshop-а и пускам рестарт, докато трае рестарт-а си направих кафе, че и почти го изпих. Почвам да търся активен product key за смотаната Vista. Без успех :( Пускам utorrent да сваля нова Vista. 500кб/с - смотани сийдъри. Пускам 2-ра Vista - По-добре. Ама при 2MB/s нищо друго не мога да направя на тоя компютър. Играя на телефона. Downloading complete! Евала. Nero. Nero. NERO. N-E-R-O-O-O-O-O-O!!!! Оп, стартира. Пускам да се записва и отивам да пуша. Пуша. Burning finished. окей. супер. Нали знаете, като дадете don't save this compilation, че Nero smart start излиза отново? Е това излизане траеше 10 мин. През тези 10 мин нито Start Menu, нито Task Manager, нищо! РЕСТАРТ! Пускам да се инсталира Vista, правя брошурите. 17:50 (работното ми време е до 18:00) обаждане на служебния телефон - бла-бла-бла "ще стане за тая вечер нали?" 18:23 преключвам с инсталирането на MS Office 2007, инсталирал съм кодеци, драйвери, тествах интернет-а (wi-fi) и ... активирах (смотаната) Vista. В 18:30 имам среща....

...в 20:17 се прибрах с нов монитор вкъщи. Да ми е честит грозния интерфейс на строго фиксарните откъм ширина сайтове. Включително и blogger стои на лявата част на широкоекранния ми монитор. Хитро.

В началото беше добре - работех по неща, които ме интересуваха и се опитвах да вляза по-навътре в тях. На работа, вкъщи - хич да не е? - занимавах се. После се появиха някакви програми, които не ги бях чувал никога, а трябваше да работя с тях и при това се изискваше нещо да стане по най-бързия възможен начин, а той не е най-бързия за мен, а за някой, който е работил малко по-малко от "цял" живот. После се появиха някакви кабели, photoshop, строителни материали (прекалих!). Без строителни материали, размина ми се. И пак никой не ти казва "браво!", никой не е доволен и всички мрънкат. Не е правилно. А заплатата си седи същата... работното време нараства.

Windows detects hardware conflicts.

Излгедах G-Force (2009) на Walt Disney с идеята да заспя след филма. Да, ама ето на - оказвам се пак пред доброто "старо" (е, преди 2 месеца го ъпгрейднах) ПиСи и пиша в стария blog! Защо ще си оставя за мен си. Но това, което ми хрумна още, мъчейки се да заспя, бе т.к. и двамата с моя съквартирант имаме хладилници в стаите, да спрем единия и да изнесем другия в коридора, защото така или иначе в момента в апартамента сме само двамата. Така можем да спестим ток. Забравих да спомена, че ще го включим в коридора, което ще означава, че хладилникЪТ ще ползва от общия ток, т.е. ще си го делим наполвина. И без това са ни празни хладилниците, защо да ги държим включени и двата? Ще помогнем и на Света така (преди да бъде унищожен, мухахахаха).

Та така, за Нова Година си пожелавам от моите шефове по-голяма заплата и повече RAM. А вие какво си пожелахте? : ))



p.s.
забравих да споделя няколко неща, които съм си поставил за цел, като крайния срок не е края на година, а по-скоро ASAP.
1. започнах от неделя (3.1.10) лицеви опори и коремни преси - всяка вечер.
2. сутрешното кафе, преди закуска, не ми влия добре (False!) и е вредно (True) - смятам до няколко дена да го заменя с чай. Кафе след закуска.
2.1 в този ред на мисли - да намаля кафето
2.2 и съответно - цигарите

top