хостинг и домейн в България? (част 2)

След не много дълго и не много щателно "разследване" заподозрях в hostbulgaria.com в извърпване на следните законни действия: извършване на хостинг и регистрация на домейн на най-ниски цени в България; и съучастници по делото "свестен съпорт"....

поради това, днес, Неделя, реших да извършва необходимите действия (плащания :( ) и да задържа за 1 година заподозряните.

Та след като попълних формата за хостинг, получих e-mail, приветстващ ме да си влезя в epay акаунта и доброволна да заплатя дължимата сума в срок от 15 дни :) Направих го, след което си попълних формата за домейн и извърших плащането. За около 10 мин получих e-mail че всичко е готово и съм готов да си влезя в акаунта и да започна администрирането му. *YAHOO*

е, това е то. С годост и малко притеснение, мога да кажа:
by admin@LYRICS2BG.COM :)



хостинг и домейн в България?


След като прочетох статията на assenoff за "Достъпен качествен български хостинг" (като се набляга на български, аз лично се спрях на 2 от изброените фирми и тук (за мене си и за тези, които се интересуват) ще напиша офертите и на двете.




Та, спрях се на supperhosting.bg и hostbulgaria.com, като везната за момента клони към второто, защото предлагат повече за по-малко. Но дали тук няма някаква измама? Както пенсионера, който казал на доктора, че комшията му - 35 набор, разправял, че прави секс по 6 пъти на ден и доктора му казал "... разправяй и ти" си мисля, че всеки може да си пише каквото си иска. Черно на бяло положението е следното:




















































% superhosting.bg


hostbulgaria.com


HDD * 4555 MB преведено това ще рече ~4.5 GB, сигурен съм че го пишат в МБ, за да изглежда повече...
* 3000 MB явно е практика да се пише в МБ... 3ГБ за хостинг, което е 1.5ГБ по-малко отколкото на superhosting
TRAFFIC * 35 GB okay, нека бъдат 35, но защо не е в МБ ?! :D / това на ден ли е?! месец? година?
* 100 GB ще ми стигнат, но ми звучи прекалено добре...>
пощенски кутии

* 50 с тях и без тях


 

* 1000 POP3/SMTP/IMAP къде отиваш с 50те пощенски кутии на superhosting, не че е определящ фактор, но трябва да се отбелеци цифрата...
SQL/mySQL * 15 MySQL v.4 и 5 15 не са ли малко?
* 30 MySQL бази данни звучи добре
subdomain * 1 Add–on Домейн това не знам какво е, но звучи добре

* 100 субдомейна

* Хоствани домейни 10 независими сайта

* Паркирани домейни 10 бр.

* Поддомейни 100 поддомейн = събдомайн, ама има още 20, които ... не съм абсолютно сигурен какво означават
достъп * 15 FTP потребителя 1 ми е достатъчен
* cPanel на български език
ЦЕНА * 3.75BGL/месец »» 45.00BGL/година
* 2.95BGL/месец »» 35.40BGL/година с възможност за плащане през epay.bg
DOMAIN.com * 17.75BGL/година * 14.80BGL/година
+ + + ваучер за Google Adwords / не пише на каква стойност * PHP

* Perl

* Python

* Уеб достъп до пощенските кутии » да - SquirrelMail

* Антивирусна и спам защита » да - всички мейл акаунти са защитени с опция за изключване по желание

* Пълен Backup » Ежедневно, като допълнително се пазят няколко седмични бекъпа на базите данни. Binary log за прецизно възстановяване на данни

* Fantastico » Включва инсталация на готов безплатен сайт като Joomla, Drupal, phpBB, електронен магазин и десетки други. Дава възможност да създадете и редактирате съдържанието и дизайна на сайта без необходимост от специализирани познания и директно от hosting сървъра.

* Уеб статистики за посещенията » да - Awstats

* Поддръжка » Висококвалифицирани специалисти са на разположение ако имате запитване или нужда от помощ за Вашия хостинг акаунт кога? при пълнолуние между 3:15 и 3:19 ли? или след "Дързост и Красота"-повторението...



10 причини да мразим Св. Валентин

source: sofianights[dot]com
по случей наближаващия празник случайно попаднах на тази статия. Не че ще ми е от полза, но поне е забавно. Но може на някои от вас да ви е и полезна, освен забавна. Четете, аз ще продължавам да си умувам 'програма' за св. Валентин (Трифон Зарезан, хлъц)....


1. Депресираш се ако си нямаш гадже

Вместо да се кефиш, че си млад, готин, необвързан пич, колкото й да се правиш, че не ти пука, се чувстваш тъпо, ако си без гадже на празника.

Как да се справим?

Свободните жени са още повече и наистина го преживяват, така че намери някоя депресирана мацка и се утешавайте взаимно.

2. Резервация за вечеря - „Мисия невъзможна“

Ако не искаш да прекарате празника в McDonald's или в някоя друга бърза закуска, трябва да направиш резервация през януари. Не само, че е задължително да организираш вечеря някъде, но и да не е къде да е. Любимата ще очаква мило и романтично местенце, каквото и да означава това.

Как да се справим ?

Изчисти у вас, избери ресторант и си вземи храната за вкъщи. Запали ароматни свещи, намали осветлението и готово. А и така ще сте по-близо до спалнята.

3. Чудиш се какъв подарък да избереш

Коледа беше оня ден, вчера беше рожденият й ден и ти си се изчерпал тотално от идеи за подаръци. А и какъв е смисъла да купуваш поредната безполезна плюшена играчка.

Как да се справим ?

Подари й еротично бельо. Това е единственият подарък, на който и двамата ще се зарадвате.

4. Трябва да развързваш кесията

На мен лично нещо много скоро ми идва Св. Валентин - повечето хора още се възстановяваме от коледното пазаруване, а да не говорим, че и 8-ми март чука на вратата. Пак отидоха парите за Playstation-а.

Как да се справим ?

Можеш да проявиш творческо мислене и да й нарисуваш картина например.

5. Love is in the air

Цялото това откровено показване на перфектна любов води само до едно – подозрение, че всички са по-щастливи и по-влюбени от вас, и правят повече секс.

Как да се справим ?

Запомнете – не винаги нещата са такива, каквито изглеждат.

6. Картичките с послания

Обичам те, защо да крия?
Обичам те, нима това е грях?
Дори пред всички да отричам,
ОБИЧАМ ТЕ, откакто те видях!

Не това не е текст от песен на Емилия, а пожелание от картичка за Свети Валентин.

Как да се справим ?

Напишете макар и едно изречение, но да е от сърце и собственоръчно написано от вас.

7. Букета

Както винаги се случва, пак се сещащ в последния момент, купуваш червена роза, която е жертва на празничната инфлация, или дори букет рози! Тя се радва за 2 секунди, после ти го влачиш цяла вечер по заведенията и накрая тя го забравя в колата ти.

Как да се справим ?

Ако забравиш да й купиш букет (случайно или нарочно), можеш да се измъкнеш като й кажеш: „Мило, не исках нашата любов да увяхва като букет цветя“.

8. По заведенията има само двойки

Ако си необвързан и достатъчно голям късметлия (или неудачник) да имаш няколко необвързани приятели, обикалянето по заведения не е най-приятното нещо на Св. Валентин. Навсякъде има само влюбени двойки и вероятността за флирт или свалка е голяма, колкото ентусиазма ти за празника.

Как да се справим ?

Забий се в някоя кръчма и празнувай Трифон Зарезан

9. Предпочитам Трифон Зарезан

Какви са тия измишльотини Свети Валентин - Трифон Зарезан си е празника. Не стига, че има един ден, в който с чиста съвест можеш да се напиеш, ами и него искат да ти вземат.

Как да се справим ?

Ти тайничко си празнувай Трифон Зарезан, а като те пита защо така си се напил, ще отговориш, че си пиян от любов.

10. Любовта не е еднодневка

Защо трябва да име един единствен ден, за да се подсещаме, че се обичаме. Любовта е в нас всеки ден и никога не трябва да забравяме това.

No Reunion Required --- reconnect established

Ето го и дългоочаквания (от мен повече, надявам се и на част от вас) пост, който ще обхване доста голям период (като време), но пък, както винаги, аз ще бъда кратък....

Котката порасна... много. Още я виждам от време на време като една шепа и ми се иска пак да е такава. Може би след някоя друга годинка ще ми се иска и аз да съм пак на 18, ама на... живот ли е това? айййй?




... и, предполагам, ще продължава да расте, само дано остане нещо от квартирата през това време, че вече свали половината тапети и почна да маха первазите....

Една вечер много ми се доядоха пържени яйца.... и си купих тиган :) След което си изпържих 2 яйца и по-голямо щастие от храна не бях чувствал скоро :) Топло, приготвено на място, ядене не бях ял много време. После, естествено, цяла седмица само това ядох - яйца и люти чушки, но не се оплаквам.

това да се прибави към 'пере / чисти / готви'


после ходих на интервю...
Търсим динамично развиваща се личност със желание за нови знания в IT.
Работно място: Комплекс АКВАЛЕНД
Задължения: Поддръжка на компютри (хардуер, софтуер), Поддръжка на мрежи. Елементарна поддръжка на Web сайтове.

Владеенето на CorelDraw, PhotoShop, Web дизайн са предимство.

и след известно време (31.01.2009) ми се обадиха за пробен период от 02.02.2009 :D. Сега съм там - всеки ден от 10:00 до 18:00 и някой път малко отгоре. Доволен съм. Работата е такава, каквото искам и се занимавам с неща, които искам. Надявам се и да понауча някои нови работи и да развия старите ;)
self {bang: head; object: wall;}


После рязко се сетих, че с адаша-колега_метъл сме си взели билети за Kreator ft. Caliban и т.н. ...


ето и слайдшоу на някои от поооо-хубавите снимки, които съм успял да направя:



и специалните 2 снимки...




...и тей като утре съм на работа - трябва да лягам (повтарям си го, докато свикна, че трябва да ставам по часовник, а не "когато се събудя")

Скоро ще поработя по lyrics2bg (v.2) и ше пиша и тук да ви се похваля.

top