Weakend from Heaven to Hell

Скоро не съм писал за себе си.
Не съм споменавал почти нищо никога за Ачо.
Реших днес да го направя.

Кой е Ачо? Ачо е един мой "прякор", по който наричм Стеффи, когато не ми се обяснява особено много кой е "Моята ангел". Защо Ачо - идва от Ангел и.. така.

Та като се видяхме в Петък вечерта, пихме винце на свещи (вкъщи) и цъкахме някви игри на компа (GameHouse) до след 00:00. Не помня колко беше часа когато легнахме, ама вече беше събота и аз скоро трябваше да ставам да ходя до ПУ на изпит. Не го взех. Но после като се прибрах на топло, като гушнах Ачо и някак много добре се почувстваш (още повече, че нямах много големи очаквания за този изпит). И гледахме филмче, после заспахме, после аз гледах филмче и така... до към 1 и нещо. После заспах и аз, още една красива нощ, която свършва още по-красиво, когато се събудя и видя Ангелчето до мен. Иска ми се всеки weakend да е като този.

И преди малко като се прибрах (около 21:30, за любопитките) и като видях празния апартамент (всички съквартиранти ги няма ПАК-ОТНОВО) и моята студена малка стаичка... и ми стана едно такова... много тъжно и самотно. И сега много ми липсва. Всъщност много ми се спи, но не ми се ляга в студеното легло...


( ! ) lyrics2bgupdated!

Така съм се вкарал в матрица, че почнах да виждам само тагове и e-mail-и. Още малко остана...
Какво ново? Най-после сложих епичната заявка за превод на текст с платен СМС. На сайта LYRICS2BG след изпращане на кратък номер 1910 ще получите код за активиране, който се въвежда в полето след "code: " и получавате достъп до формата за поръчка на текст! FINALLy!! Още веднъж да напомня и тук: превеждаме само Rock и Metal! Само от Английски на Български... имаше заявка миналата седмица за превод от турски (или цигански, дееба) на някъв мазен кючек... направо побеснях!...

Сега остава да си сложа форма за error report с CAPTCHA и да спра шибаните ботове да ми пращат спамове.... и толкова, докато се съберат пари за web hosting и domain - тогава влиза в употреба новия дизайн ( powered by Wordpress™ ) с всичките му нови функции и глезотийки. Дано да дойде по-бързо, а до тогава: http://lyrics2bg.blogspot.com »» ПРЕВОДИТЕ СЪС СМИСЪЛ ( ! )


c Ya soon...

млад пенсионер или тийнеджър 3-та възраст?

Рекламна агенцич набира за офиса си в Пловдив млади пенсионери,с добра компютърна грамотност,комуникативност,желаещи да работят в областта на рекламата.

копирам го така, както беше в обявата в jobs. Ако се чувствате млад пенсионер...

това е първият резултат, който излезе за "млад пенсионер" в images на google. Ако си приличате, имате компютърна грамотност... и то не каква да е, а добре - да се разбира, че последните 5 години сте ги прекарали пред компютър... обадете се.


Ъ П С У Р Т

Как да търсим в Google? (част 2)

нещата, които съм пропуснал...
...и няколко строго определени правила
...операторите в Google - + .. *

Миналата вечер, докато си вървях по улиците на Пловдив, се сетих, че всъщност съм пропуснал да споделя някои малки, но важни подробности. Ще си направя сега списък и ще се опитам да включа всичко, което съм забравил

  • кавички

  • плюс/минус



Но първо малко теория, под формата на правила:
1.ИЗБЯГВАЙТЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВЪПРОСИ В ТЪРСЕНЕТО. въпросителните думи са познати още като stop words и Google ги игнорира.
2.ИЗБЯГВАЙТЕ ДУМИ, КОИТО САМО ВИЕ МОЖЕ ДА АСОЦИИРАТЕ С ТЕМАТА, но небихте очаквали да ги намерите в статията, която търсите. Т.е. "статии за", "разговор/осъждане по/на", "документация за" и "страници за" е възможно да дадат по-малко резултати, тъй като информацията в нета по-рядко се именова по този начин.
3.както вече споменах ВАЖНО Е ДА БЪДЕТЕ ТОЧНИ И КОНКРЕТНИ. за целта отговорете си на следните въпроси: "Кой?" "Какво?" "Къде?" "Кога?" "Защо?" и "Как?"
4.БЪДЕТЕ КРАТКИ - малко, но прецизни думи, за най-добър резултат. И внимавайте с ПРАВОПИСА, това е важно, защото google няма как да открие дума, когато тя не съществува (добре, че я има екстрата `може би търсите: ...)


така, сега да поприказвам за тези плюсове. Плюсовете и минусите, както в информатиката (в програмирането), така и при Google (логично, писан е от програмисти) са оператори. И хубавото е, че не са единствените, които можете да използвате. Но, конкретно за + и - : най-общо + замества AND (т.е. И, но това е логическо И) и ако искате да търсите така, че всички от думите ви да присъстват в резултата, трябва да ги разделяте с +
Веднага давам пример, това е търсене на потребител, който е влязал в LYRICS2BG : billy idol sweet sixteen prevod
За най-добър резултат, аз бих използвал Billy Idol(малките и големите букви не са от значение, правя го за прегледност)+Sweet Sixteen+превод

  • ИЗПОЛЗВАЙТЕ[ "to be or not to be' ]

  • НЕ използвайте[ to be or not to be ]


  • ИЗПОЛЗВАЙТЕ[ "how to change oil" ]

  • НЕ използвайте[ how to change oil ]


Окей, до тук добре, но какво ще се получи ако името на песента е написано с цифри, т.е. sixteen е заместено с 16.
Тук ще ползваме един друг оператор, наречен OR, иначе казано ИЛИ (отново логическо), което в Google има 2 синтаксиса (да се разбира правопис): OR или |
получава се:
Billy Idol+Sweet Sixteen+OR+Sweet 16+превод
може също да бъде написано така:
Billy Idol+Sweet Sixteen|Sweet 16+превод

При тази конфигурация, обаче, ще има и страници, които съдържат billy и такива, които съдържат idol, за целта се използват кавички - за комбиниране на думи, пример:
"Billy Idol"+"Sweet Sixteen"|"Sweet 16"+превод

междувременно, попаднах на интересна табличка, която искам да споделя с вас:





























Ако вие търсите за ...Google няма да намери ...
cheapinexpensive
tvtelevision
effectsinfluences
childrenkids
carautomobile
Calif OR CACalifornia


както и

















Ако търсите за ...Google намира ...
NYCNew York City
SFSan Francisco
GNPGross National Product


Сега се сещам, че забравих минус-а ( - ). Тей като youtube много често излиза по-напред в резултатите, случва се така, че и vboкс да излиза по-напред, а аз търся само текстове, и вместо да прилиствам страниците от клипове, предпочитам просто да ги махна от моите резултатите:
"Billy Idol"+"Sweet Sixteen"|"Sweet 16"+превод -youtube -vboкс -dailymotion
ще изкара всички резултатите, без тези, които е открил в YouTube, Dailymotion и Vboкс (не съм неграмотен, грешката е умишлена)

Накратко за някои други оператори:
~ известната тилда в гугъл служи за търсеме ма подобни (синонимни) думи
~run ЩЕ ОТКРИЕ “run,” “runner’s,” “running,” както и “marathon”

.. ОТ ДО
лаптоп+$200..$500

* - място за една или повече думи
това може да е полезно, ако търсите име на песен, обаче сте запомнили само края или само началото
Slipknot+*+memories+lyrics
примерно ще изкара всички резултати, които имат Slipknot+«нещо си»+Memories+lyrics


и така, това е за сега. Надявам се съм ви бил полезен. Ако имате въпроси - попитайте първо Google, после може да попитате мен
Ако не знаете как да го попитате въпреки статията, пишете ми, може да се сетя за още нещо, което съм пропуснал.
Успех!

Някои от най-хубавите снимчици, които не съм качвал тук. На повечето снимки `Johnny` спи, но... това е илюзия, всъщност е много див.. някой ден ще си снимам ръцете с всичките одрасквания от него...
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


останалите:

top