METALLICA (part 2)

Да видим... до къде бях стигнал?!... А, да.

THE SHOW MUST GO ON


Та, станах сутринта към 7 и нещо, защото просто се събудих и не можах да заспя повече. Трябваше в 9 да стана. Sad but true. Занимавах се с глупости, донагласих си багажа и в тръгнах рано към Автогарата, защото вече нямаше какво да правя вкъщи. Минах да си взема водичка и кроасани, минах през магазина на В.Априлов 4, да видя бившите колеги и се отправих към автобуса. По пътя към София, малко преди да влезем в София, заваля супер силен дъжд и си викам "край, отиде и концерта, и всичко, по дяволите". За късмет дъжда спря.

Пристигнах в София към 14:30. Пошматках се на Централна Гара още полвин час и около 15 ч дойдоха мойте хора от Габрово - Пепа (The Dark Angel), адаша (DaViDiaN) и Тишо. Той направи следната снимка:


и една самоснимка, не можах да се нарадвам на тоя билет.


После тръгнахме да скитаме из таз пуста София (Hate City). Видяхме, който трябваше, хванахме каквото трябваше ( странното е, че уцелихме номера на автобуса от първия път :) ) и изведнъж се озовахме в една градинка пълна с метъли. Навсякъде бяха насядали хора с черни тениска и пиеха бири, около тях цвърчаха кебапчета, кюфтета, кренвириши и понички, имаше продавачи на тениски, продаваха и книги... "Истината за МЕТАЛИКА тук!". Тази градинка се оказа градинката през ст. "Васил Левски". УАУ.


Целия стадион беше ограден и на всеки 20м имаше по 2ма с червени тениски, на които пишеше нещо_си-security.com. Пепа влезе в стадиона още към 16ч. а ний с адаша пообиколихме - срещнахме Коко, Джо, после - Габс и накрая дойде и Пешо.


Побъбрихме си малко и към 16:45 тръгнахме към нашия сектор. Минаваме през първата охрана, аз си бях сложил веригата и ключовете най-отдолу на раницата и тях не ги набараха, ама ме накараха да си изхвърля капачката на шишето с вода (с което трябваше или да си изпия водата или да изхвърля шишето) и ... да намеря място на катарамата, щот нея я видяха. Звъннах на Пешо и му я дадох да я пазил. Както се вижда от снимката, настанли сме се на стадиона около 17:45, което е повече от час, докъто излезят подгряващите. Въпреки всичко времето (за влизане) беше идеално, защото още не бяха заели местата, та си избрахме хубаво място да седнем. Долу-горе малко след това заеха всички хубави места.


Ето я и сцената: цялата задна част (както ще се види на следващите снимки) е екран, който, според някои интернет източници, тежи 8 т. Екран? Исках да кажа видео стена.

снимката е със zoom.

The Sword, първата подгряваща група, американци, heavy.
official The "Winter's Wolves" video



Тук на първата подгряваща, както и на втората, работеха само колоните отпред, в началото на 2рия сектор на тревата (която беше "постелена" с нещо, за да се предпази от куфеещите метялите долу) имаше още колони. The Sword, на мен специално, ми бяха скучни и дървени. Както се разбира от следващата снимка, явно не са били скучни само на мен....


Стадиона започва да се пълни:


Нарастват и опашките за бира...


Down, PHIL ANSELMO !!!



Phil... същия си е, същото поведение, както на концертите на PANTERA, както по клиповете на Superjoint Ritual... супер яко. Радвам се, че го "видях", по-скоро му видях "очертанията". Въпреки всичко музиката не беше яка, очаквах нещо по-твърдо. Междувременно...



А стадиона скоро ще започн да се пука по шевовете; хората не спират да влизат. Времето беше все още добре, макар че се появих облаци.



След около 40 мин настройване на барабани, китари, микрофони и т.н. дългоочакваният за всичко момент дойде. Creeping Death...бавничко хората по стадиона взеха да стават все по-въудошевени и през все по-малък интервал викаха, крещяха, пляскаха.... и така










Стандартно, започнаха с The Ecstasy Of Gold, като това беше интро, след което забиха Creeping Death. Малко след това двете платна (от ляво и от дясно на сцената), както и 8-тонната видео-стена угаснаха


а когато го пуснаха всички останаха без гласни струни. Ларс се изплези на камерата точно в негов стил :D ... беше яко, много яко. Всичко грейна.

Малко снимки, без коментар:



Публиката:


която мисля, че се справи (справихме се) много добре. Енергична, всеотдайна, както винаги е била българската публика на концертите, на които съм бил; предполагам и на тези, на които не съм бил. При полойение, че има 2 концерта в година (и то от скоро), при полежение, че всеки знае, че ще минат 10 години, докъто някой дойде пак, а може и въобще на дойде втори път, как да не се раздадеш и да не дадеш всичко от себе си, как да не изразходиш цялата си енергия?! Как да стане?...


Изкарахме ги на бис! То така и трябваше да стане, Seek and Destroy! И край. Още 15 минути не спряхме да викаме и да пляскаме. Всички от Metallica се изредиха на микрофа да поздравят хората отдолу и отгоре, накрая завърши Lars:

"

Am i the only motherfucker here who thinks that the metallica boys will come here in Sofia, Bulgaria very very soon?!
"
дай Боже да дойдат пак, както обещаха, след 10 месеца, за да представят новия си албум. Дай Боже и тогава да доведат с тях MACHINE HEAD или нещо по-интересно от The Sword и DOWN.... амин!


60,000 на път за вкъщи:


страннстващи из улиците на София:


от там нататък... каквото и да кажа, ще бъде безинтересно. Въпреки всичко ще отбелеца няколко моменти за мое лично облаго.

Студентски град, Манджа Стрийт - там можете да ядете дюнер с размерите на среден @ Пловдив, за 3.80. СОФИЯ. Там можете да ядете месо с отпечатък на пари. СОФИЯ. Там таксито ви няма да е по-малко то 20 лв. СОФИЯ. HATE CITY SOFIA. enjoy your visit!

Пихме ром в една квартира. Играхме на асоциации. Обсъждахме концерта и, естествено, слушахме METALLICA.... и малко неестествено - offspring.


да не сте посмяли да си помислите, че погледите ни са пиянски. Не! Това са едни щастлиеи погледи; погледи, които са видяли кралете на heavy metal-а в Света METALLICA; погледи, които ще блестят, когато звучи METALLICA където и да е.






и така до сутринта. Пешо мина след работа през студентски град; взе ме, минахме през у тях и ме изпрати на маршрутката за централна гара. Купих си билет за влака за 10:40, оставаха около 20 мин. Във влака седнах при един варненец с блузон на Machine Head и неговота приятелка, срещу нас имаше някакво семейство - оказа се, че мъжа също е ходил на концерта. Той ни прати 2 видео-та, снимани от неговия телефон




setlist:
Friday 25 July 2008 at 9:00pm

Vasil Levski Stadium
Sofiya
Bulgaria
01. Intro - The Ecstasy Of Gold
02. Creeping Death
03. Fuel
04. Ride The Lightning
05. For Whom The Bell Tolls
06. Welcome Home (Sanitarium)
07. Leper Messiah
08. …And Justice For All
09. Wherever I May Roam
10. Fade To Black

11. Master Of Puppets
12. Motorbreath
13. Kirk solo
14. Nothing Else Matters
15. Sad But True
16. One
17. Enter Sandman
Бис:
18. Last Caress
19. Stone Cold Crazy
20. Seek And Destroy



ако имате още снимки или видеота, моля, пратете ми ги на e-mail-а, за да ги ъплоудна тук. 10х :)

METALLICA (part 1)

okay, положението е следното: допивам си биричката и лягам да спя, утре ставам в 9:00ч. и пия кафе. Пазарувам си някои неща от "Сани" и отивам на автогара Юг (Пловдив). Ако някой още не е разбрал - чакаме се в 15:00 ч. на Централна Гара, закъснелите да се обадят.

No, no, I'm not sure is that what you want?
DO YOU WANT HEAVY?!

'TALLICA GIVES YOU HEAVY, BABYYYYYYYYYYYYYYYyyyyyy !!!

According to Bulgaria's News.bg, legendary Metallic awill be paid a of $1.6 million for its July 25 performance at the 44,000-capacity Vasil Levski Stadium in Sofia, Bulgaria. This is a new record in Bulgaria. Meanwhile, Kiss will receive $650,000 for its May 16 concert at the city's 18,000-capacity Akademik Stadium.





at last!
събитието на годината
най-после няма да изпусна нещо,
най-после ще бъда там, където всички ще бъдат, цяла България... until it sleeps, после ще има Seek and Destroy всеки долу в погото, докъто не остане One, който ще Fight Fire with Fire... и само Memory Remains, когато след някой друг месец, може би, фънни-Фънки-Фънки ще доведе Rammstein... Амин!

/127.0.0.1

Продължавам серията "Пере / Чисти / Готви", в случея Чисти... хахахаха

та, ако някой се е чудил къде прекаравам 25ч от денонощието, това е мястото, където ще разкрия моята бърлога - където често ям, спя, решавам задачи (ако се наложи), уча (крайно неприятно и почти толкова невероятно), гледам филми, пия кафе... и т.н.

Ето го мястото:


на първата снимка: компютъра е отворен, щот му е топличко в Пловдив през лятото (както и на мен), до него - кърпите ми за баня, двата капака на компютъра; keyboard: Microsoft Desktop Elite, mouse: Wireless IntelliMouse, mousepad: SunTrust (не знам защо е обърнат с главата надолу?!), колони: Altec Lansing някъв модел 5.1, monitor: Benq FP93G, webcamera: a4tech (отзад зад монитора, до дясната колонка), офис столче (така и така си прекарвам повечето време на него, поне да ми е хубаво)

на втората снимка: "птичи" поглед, поради липса на птичка с камера - фотографа съм аз! Отгоре на монитора има едно оранжево драконче, което ми е подарък от "Angel" Стеффи и едно оцъклено човече, което пък ми е подарък от Пепи "The Dark Angel" когато за първи път дойде в Пловдив; отдясно на монитора - перцето, с което от време на време свиря на китара.


това ми е секцийката в изряден вид, на която си държа общо взето цялата покъщнина, най-важното (естествено) е кутията NESCAFE (250гр.), има и други джунджурийки там, вгледайте се за повече инфо. Имам и огледалце (пф... хахахаха).



това е нощното ми шкафче, където държа (попринцип) всичко, което е по мен, но сега е малко по-подредено. Единственото нещо, което винаги си седи там е пандата (подарък то "Angel" Стеффи и магарето Milka (хахахаха), което ми е подарък от Пепи "The Dark Angel" и идва чак от Швейцария или някъде от близките на нея страни. Нещата, които попринцип седят там: Creative player-а, някъв дезодорант, пръстените, гривните, герданчетата (обиците не си ги свалям, когато лягам), талисмана, дъвки (ако имам) и понякога телефона със зарядното и кабела за PC.


Поглед на плакатите и стената зад монитора от вратата на стаичката:


само плакатите:


и плакат за концерта на кЪлн в Пловдив на 7.10.2007 г. който не помня откъде взех, ама помня, че предния ден бяхме на Face The Truth в The Puzzle, Пловдив. Той седи на вратата на терасата и ефекта от слънцето е много як!



за да оправдая всички части на "Пере / Чисти / Готви" отивам да си доизпера дрешките, които съм накиснал в легеня в банята - снимков материал няма да има

top