GSM апараратите VS. хората

Преди няколко дена с моя колега се прибираме към квартирките и както обикновено изпростяваме (епа ний сме си прости не само като се прибираме) и разпускаме (обсъждаме работния ден и веселбите покрай него) по пътя и стигнахме до следния извод: хората са като GSM-ите - има всякакви хора - грозни на външен вид, но с готин дизайн; грозни, от ниския клас телефони и съвсем опростени като меню; грозни, но функционални... и естествено има и не толкова пипнат дизайн, но пък с голяма функционалност, както е Nokia Е51 примерно (каквото и да ми кажете-дизайна не е от най-добрите....) или пък красиви, шаренки, много скъпо струващи, пък с не толкова много (с)екстри, пример Nokia7900. Ама и при жените е така - има с тънките букси за зарядно, има и с дебелите букси; с "чип карта" и без... някои не могат да си намерят зарядно цял живот, други ползват няколко. Има такива с операционна система, има и без. Ама то и от ОС-а има значение - едно е Windows Mobile, друго е Symbian OS, пък да не говорим за linux, защото скоро и с такова нещо св сблъсках. То щом има операционна система, ще има и процесор, ама и той влияние има - дали ще е ARM11 или ARM9, 133MgHz или пък 260, 369... знаете израза "той е с български реотани". "Размерът има значение"! Едно е N70 с неговите ~120 грама и големи габарити, друго е някое симпатично samsung-че. И т.н. Има мелези като sony-ericsson - от по-високия клас мелези, има и някви BenQ - мангали, "корейци", на изчезване - Siemens... те са като племената - вече никви ги няма. Се'ш ли се. Така че, драги ми, четете характеристиките добре, гледайте с двете очи, размерът има значение, изберете си марката и вземайте - на лизинг, на близинг, кеш ли или на разсрочено плащане. Ама имайте впредвид, че на някои хора целия им живот е на разсрочено плащане - всеки месец "мацкоооооо, купи ми бутушки", "котееееееееее, купи ми ново якенцееееее" : )

"преди ми тежеше, сега вече никак
да бъда руган от хора без ум -
говорят безсмислени думи без повод
вдигат пошилка преминаваща в шум"

най-добре живейте си като за последно и хич да не вий през кура за т'ва кво става наоколо. Тури го на леля му, както казва един колега и продължавай напред. "Проблема дебен няма как да ме смути и зад гърба ми, който иска - нека да сумти". ей т'ва е. Следва ревизия... утре сме до 16:30 и имам планове за събота-вечер и съм сигурен, че ще бъде яко, колкото яко ще бъде и седмицата след неделя. Има два дена, които следват и ги чакам от една седмица да дойдат, да не е и повече.... и вече забих. 'оди мий си краката и лягай, и аз така ще направя.

connection terminated.

I Rape Myself

не знам защо този пост се нарича I Rape Myslef (едноимена песен от последния Undying Darkness албум на немците Cabian, която адски много ме кефи), но напоследък и без това трудно измислям заглавия на постовете си и в повечето случаи се оказват абсолютно безсмислени и не-свързани с посланието. whatever

та ставаше въпрос за нещо малко. едно малко питие (джинче), което изпих преди около час. нещо малко. както малките камъчета обръщат каруцата, така и едно малко нещо може да ти донесе много радост и усмивки. пълнолуние или почти. красива вечер. жица в слушалките. какво повече му трябва на човек(малка въпросителна)(малка удивителна) хубава беше вечерта, но няма да се впускам в подробности. повече - в неделя, евентуално, като се завърна от съботната вечер...

очаквам пратка от китай : )

през седмицата получих хбави думи от човек, който заслужава хубави думи. и ги получи. заслужава и по-добро настроение през по-голям период от време. ани, радвам се, че понякога те карам да се усмихваш : )

иначе работната седмица не започвам добре, нали е работна. заплатите хич не очаквам да са големи, но се надявам да има някое и друго бонусче. а, чакам мамчето да ми прати парички за nokia e51 ( подробности: http://www.gsmarena.com/nokia_e51-2106.php ) и май това ще е.

опитвам се да се предпазя от всички добродушни, но въпреки това не искренни пожелания за настъпващия ми рожден ден. знам какво е, когато ти свете червения балон в icq - "today's birthday" или жълтия балон в skype. моля ви, не се правете на възпитани и да ми пращате пожелания, колкото да отбиете номера. гадно е. понякога и аз го правя и за това ви казвам, че е гадно. тип теми във форумите "чрд на..." и вътре един и същи цитат от хора, които даже не познават рожденника. гадост и зараза.

край(малка точка)

"когато-тогава"

нещо, което спретнах набързо преди малко.

когато поискаш това, което искам аз, вече няма да го искам;
когато се молиш за това, за което се моля, аз вече ще го имам;

когато теб те заболи, моите рани вече ще зарастват;
когато най-после постъпиш правилно, вече ще си в грешния път

когато казваш това, което мислиш, аз мисля онова, което казвам
и правя онова, което нещо спира теб да го направиш

не, не ми казвай - аз знам.
не, не ми показвай - мога и сам.
не, не ме целувай - боли там.
не, не ме наранявай - няма да ти дам.

Мразя...

<допълнение към Рискът да бъдеш различен, може би>

Мразя обществото. Главо мразя всичките неписаните правила, които то само измисля за себе си; ограниченията, които хората налагат без да имат нужда от тях; ограничителни ограничение. Мразя думичката "трябва". Мразя мафията, която казва кое как ще става. Мразя правителството с всичките политици вътре, които решават съдбата на гражданите в държавата по начин, удобен за тях, защото позицията им е такава, че могат да кажат кое как да става. Мафия. Аз правя това, което искам да направя. Аз правя това, което мисля за правилно според моите си закони, които не мисля, че са сведени до минимум. Не мисля, че нямам възпитание да не знам как да се държа. Напротив дори. Но.. едното не е свързано с другото. Аз мога да седна на средата на площада във всеки град и да си седя там цял ден. Мога да вървя и да си пея по улиците, защото така искам. Мога да пия вода когато поискам. Мога да кажа каквото искам на когото искам. Ограничения. Мога да гледам лошо бабите и дядовците в автобуса, мога и да ги гледам с очила в дъждовно време. Мразя обществото и неписаните закони. За това и повечето ми любими фрази започват с "fuck", за това и избягвам цензурата.
FUCK IT ALL
FUCK YOU ALL
FUCK YOU

(fuck it all,
fuck this world,
fuck everything that you stand for
....
don't ever judge me)

#2 Boys don't cry (1999)



Спомняте ли си за онова предаване "Море От Любов"? А спомняте ли си двете момчета, които така грубо бяха наранили момичетата от София с техните игрички. Извинете, имах предвид двете сестри. Онези дето се представяха за момчета, а всъщност били момичета.

Е, това е филм по истински случей и се говори за едно момиче, което не иска да е момиче, а момче и за целта прави всичко възможно да прекрие женските си черти за да бъде с други момичета. Не мога да кажа, че актьорите са известни или пък, че съм ги гледал някъде другаде, но въпреки всичко филмчето е готино. Води се криминално, въпреки че аз не разбрах точно кое е кримито в него. По-скоро е драма или нещо смесено. И така като се сетя за предния пост, забелязвам че 1999 явно е била година на хубавите филми ;) ....

първия пост за тази година не трябваше да е това, но... невърмайнд, за щастие от google са се погрижили за редакция на датата на пост-а
top